O PODJETJU

  • O NAS

Franc Kurnik(ustanovitelj) leta 1978 kot samostojni podjetnik začne svojo podjetniško pot.

Najprej z prevozi razsutega materiala (gramoz,pesek) kar je bila osnovna dejavnost med leti 1978 do 1994.V tem obdobju so se opravljale tudi storitve z gradbeno mehanizacijo,bagerji.

V letu 1995 je dejavnost razširil na mednarodni prevoz blaga,kar pomeni prelomnico podjetja in širitev poslovanja na današnje EU področje.

Uvedba ISO sistema v letu 2000 po sistemu ISO 9002 predvsem zaradi prevozov za avtomobilsko industrijo.V tem letu smo dejansko tudi vstopili na avtomobilski trg z pogodbenimi prevozi kosovnih/paletnih pošiljk za podjetje TBP d.d. Lenart
ki je dobavitelj podjetjem VW,Brose,Audi,BMW….
V letu 2007 smo dejavnost razširili na prevoz lahkih dostavnih in težkih vozil ter traktorjev(High&Heavy prevozi).Partnerji so predvsem proizvajalci avtodomov,tovornih vozil in traktorjev. V letu 2009 uvedba ISO 9001 ki se vsakoletno
posodablja. V letu 2015 prehod iz s.p. na d.o.zaradi upokojitve lastnika

V letu 2016 smo začeli z gradnjo novega logističnega centra z mehaničnimi delavnicami,pralnico tovornih vozil,parkiriščem za tovorna vozila in skladiščnimi prostori v Industrijski coni v Lenartu.Gradnja se je končala v novembru 2016.

Leta 2017 smo postali dobavitelj Daimler Truck Ag,uspešno sodelovanje traja še danes.

 Vsa leta posodabljamo vozni park,da je med najsodobnješimi. Povprečna starost vozil je med 2,5-3leta